Uusi verkkopalvelu www.hoitopaikanvalinta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä, potilaan oikeuksista ja korvauksista. Ylläpitäjänä THL, STM, Kela.

Uusi kännykässä toimiva opastuspalvelu tarjoaa jatkuvan ohjeistuksen silloin, kun vanhus on eksyksissä. Kuluttajan ulottuville kenties 2017, arvelee VTT.

Tuoreen tutkimuksen mukaan omaishoitajina toimivat saattavat elää muita samanikäisiä pitempään. Tutkimus ei kerro mistä tämä johtuu mutta arkijärjellä tiedämme, että merkitykselliseksi koettu elämä pitää hengissä. This large population-based study confirms that for the majority of caregivers the beneficial effects of caregiving in terms of short-term mortality risk appear to outweigh any negative effects, even among people with significant health problems.

Itä-Suomen yliopiston ja Karoliinisen instituutin tutkimus on ratkaissut muna vai kana -ongelman: ovatko masennusoireet seurausta muistisairaudesta, vai onko masennus yksi syy dementiaan sairastumisen taustalla? Keski-iässä toivottomuuden tunteita kokevilla on lähes kolminkertainen riski sairastua myöhemmin dementiaan kuin muilla. Kehitä myönteinen asenne, jollei sinulla sellaista jo ole.