Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry on julkaissut verkkojulkaisun etsivän vanhustyön suomalaisista ja eurooppalaisista käytännöistä.

Nyrkkisääntö sanoo, että 60 prosenttia yli 60 vuotiaista asuu yksin. Suomessa yhden hengen kotitalouksien köyhyysaste oli vuonna 2010 EU:ssa suurin heti Bulgarian jälkeen, vaikka koko väestön osalta selviämme viidenneksi parhaana. Ja entä jos yksin asuva yksinäistyy omiin oloihinsa? Tilastokeskuksen mukaan Suomessa vähintään neljä prosenttia väestöstä on vaikeasti sosiaalisesti eristäytyneitä. Kuka auttaa heitä? Kuka heidät tavoittaa toisten ihmisten joukkoon? Tässä on etsivän työn kenttä, opetellaan erilaisia etsivän työn muotoja ja keksitään uusia.

Etsivä vanhustyö meillä ja muualla – raportti suomalaisista ja eurooppalaisista käytännöistä. Kehittyvät vanhuspalvelut julkaisuja 1/2015. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry.