Muistisairaita osallistetaan juhlapuheissa, tässä esimerkki käytännön toiminnasta. Elokuvateatteri (Newcastle Upon Tyne, UK) järjesti joka toinen viikko päivänäytöksen muistisairaille. Ohjelmisto koostui maailman rakastetuimmista musikaaleista. Elokuvan jälkeen oli muistikahvila. Käytännön eroja tavalliseen näytökseen olivat alennettu lippuhinta, maksuton sisäänpääsy saattajalle, porrasaskelmien merkitseminen, peilien peittäminen, opaskylttien tekstikoon suurentaminen, mainosten poistaminen elokuvan alusta, valaistuksen pitäminen päällä elokuvan aikana, musiikin vaimentaminen pauhaavasta ”normaaliksi” sekä lyhyt koulutus henkilöstölle muistisairaan kohtaamisesta. Lisäksi paikalla oli alan ammattilainen tarjoamassa tukea ennen elokuvaa, elokuvan aikana ja elokuvan jälkeen. Projektin pisti vireille Newcastlen vanhusneuvosto.

Koko idea ja toiminta kolmen minuutin videossa.