Geriatripäivien 2016 luentomateriaalit löytyvät täältä. Alla pari poimintaa:

Uusia lääkeaineita muistisairauksien hoitoon ei ole tullut markkinoille yli 10 vuoteen! Katso mitä on tapahtumassa (Juha Rinne)

Ympärivuorokautisissa asumispalveluissa jokin käytösoire 27%, vuoteeseen hoidettavia 22%, rauhoittavia ja unilääkkeitä käyttää 23%, liikkumista estäviä rajoitteita käytössä 14%:lla, 34% kaatuilee, vähintään 9 lääkettä 62%, >50% kärsii pidätyskyvyttömyydestä (Vuoden geriatriksi 2016 valittu Lauri Seinelä)

Seinelä palkittiin geriatripäivillä ansioistaan Tampereen palveluasumisen kehittäjäylilääkärinä. Esimerkiksi tepatampere-linkin takaa löytyvät sivut on tarkoitettu Tampereen kaupungin ostamien yksityisten tehostetun palveluasumisen tuottajien henkilökunnan käyttöön mutta aloitussivuille pääsee kuka tahansa. Varsinaisen oppimateriaalin avaaminen vaatii salasanan, jonka Tampereella antaa oma työnantaja. Sivustolla ei tuoda asioita oppikirjan tarkkuudella vaan käsitellään vuosien aikana nousseita tärkeimpiä ongelmakohtia keskittyen monisairaisiin toimintakykyään menettäneisiin iäkkäisiin ihmisiin.

Jos seminaarit kiinnostavat, niin alla pari vinkkiä:

Gerocenterin seminaari Digiloikka vanhuspalveluissa – Käytännön kokemuksia mobiiliteknologian ja virtuaalisten palveluiden hyödyntämisestä ikäihmisille
11.4.2016 Jyväskylässä Lisätietoja

The 23rd Nordic Congress of Gerontology (23 NKG) to take place in Tampere, Finland on 19–22 June 2016. Lisätietoja

10th World Conference of Gerontechnology in Nice – France, from 28-30 September, 2016. Lisätietoja