Ikääntyessä mielen hyvinvoinnin uhkaksi saattaa nousta elämänmuutokset ja menetykset. Toisaalta voimavarana on usein elämänkokemus ja suvaitsevaisuus itseen. Lue tietoa mielen hyvinvoinnista ja kuinka hyvinvointia voi lisätä. Laaja opas sisältää mm. työkaluja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin tukemiseen sekä tietoa psykiatrisista ongelmista ja erilaisista palveluista. Materiaalit sopivat niin ikääntyneelle kuin hänen läheiselleen ja ammattilaiselle.

Oppaan ovat tuottaneet yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, HUS Geropsykiatria, Suomen Mielenterveysseuran Mirakle-hanke, Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (SADe) ja RAY.

Oppaassa on esimerkiksi Myönteisen muistelun kortit, jotka sopivat sekä itsenäiseen, kahdenkeskiseen että ryhmämuotoiseen muisteluun. Esimerkkejä:
Silloin koin olevani avuksi
Kohtaaminen, joka teki vaikutuksen
Hän on tukenut minua
Tästä kokemuksesta en luopuisi
Hyvä ominaisuus, jonka olen perinyt