Geronomi ja graafinen suunnittelija Kirsi Alastalo toimittaa ryhmätoiminnan verkostoviestiä. Kannattaa liittyä, jos ohjaat ryhmiä, ohjaajia tai vapaaehtoisia; koordinoit tai kehität ikäihmisten ryhmätoimintaa; kaipaat ideoita ja aineistoja ryhmätoimintaan tai arjen iloksi muuten vain.

Hei!

Haluatko maksuttoman ryhmätoiminnan verkostoviestin sähköpostiisi n. 10 kertaa vuodessa?
Toimitan vapaaehtoistyönä käytännönläheistä, erilaisia ohjausvinkkejä ja -välineitä sisältävää verkostoviestiä. Lisäksi teen osallisuutta lisääviä vapaasti tulostettavia aineistoja ryhmiä varten. Huomioin erityisesti ihmiset, joilla on muistisairaus tai afasia. Tiedotan myös muiden toimijoiden tuottamista uusista oppaista ja peleistä.

Jos haluat sähköpostiisi ilmaisen ryhmätoiminnan verkostoviestin, niin liity verkostoon lähettämällä sähköpostiosoitteesi osoitteeseen kirsi.alastalo71@gmail.com Verkostosta voit erota koska tahansa, enkä jaa osoitettasi eteenpäin.
Voit myös laittaa sähköpostia minulle, jos haluat jakaa kauttani jotain verkostoviestin teemaan sopivaa.

Tässä muutama poiminta edellisistä viesteistäni:
KLASSIKKOKARKKIKORTIT – MAKEITA KUVIA JA TIEDONJYVIÄ
Klassikkokarkkikorteissa on piirroksia, valokuvia ja lyhyitä tietoiskuja luettavaksi. Kortteja voi soveltaa monin tavoin: järjestä klassikkokarkkipäivä, pelaa muistipeliä tai herättele makeita muistoja elämän varrelta.

MIELEN- JA MUISTINVIRKISTYSTÄ KAHVISTA
Kahviaiheiset tieto- ja kysymyskortit, joihin liittyy 36 valokuvaa:

PALAPELEJÄ ARJEN ILOKSI JA PIRISTYKSEKSI
Ei ehkä ryhmille, mutta muuten vaihtelua arkeen tuovat palapelit, joita voi koota yhdessä vaikka kahdestaan. Palapelejä aikuisten makuun löytyy erilaisilla vaikeusasteilla. Kussakin tiedostossa on yksi aihe, mutta voit valita sopivan määrän paloja. Tulosta vain tarvitsemasi sivut.
bit.ly/Palapeli_Tunturi
bit.ly/Palapeli_Morris_Mini
bit.ly/Palapeli_Karitsat

KEVÄISET KYSYMYSKORTIT
Kevätaiheisen keskustelun käynnistämiseksi voi kokeilla kysymyskortteja. Keväiset kysymykset eli Vårliga frågor -korttisarja on nyt saatavilla suomen lisäksi ruotsiksi sekä kaksikielisenä. Kaikki kieliversiot löytyvät internetosoitteesta
www.vahvike.fi > Ryhmän ohjaaminen > Tutustuminen.

Kaunista kevätaikaa toivottaa
verkostoemäntä Kirsi Alastalo
geronomi, graafinen suunnittelija