Väestön ikääntyminen tarjoaa meille mahdollisuuksia luoda hyvinvointia aivan uusin tavoin. Nappi Naapuri –palvelu on virtuaalinen kyläkartta, joka esiteltiin Vanhusverkostossa 28.8.2014. Nyt avun tarvitsijoita ja tarjoajia yhdistävä palvelu on edennyt pohjoismaiseen Nordic Independent Living Challenge –kilpailun viiden finalistin joukkoon.

Muut palkintoehdokkaat ovat selkeämmin tuotteita:
– rollaattoriratkaisu portaisiin, Norja
– suihkutuki, Norja
– älykäs lääkkeenannostelija, Ruotsi
– diabeetikkojen haavaumia ehkäisevät sukat, Tanska

Kisalla on poikkeukselliset sivut lyhyine videoineen mm. ikääntyneiden yksinäisyydestä.

Today, elderly people represent 25 % of the entire Nordic adult population. This number will rise to more than 40 % in 2030 and 45 % in 2050. This means there will soon be a dramatic increase of people in need of solutions that can help them be able to keep living independently and increase their quality of life.

Vertailun vuoksi: maailmalla tällä hetkellä kohistuin suomalainen innovaatio.