Yhdistysinfo.fi -verkkopalvelu uudistuu kevääseen 2017 mennessä. Uudistuksen yhteydessä verkkopalvelun tekninen alusta vaihtuu avoimen lähdekoodin järjestelmään ja samalla palveluihin kehitetään useita uusia toiminnallisuuksia.

-Uutuutena palveluun on tulossa muun muassa yhdistyksen oma profiili sisällön tuottamiseen ja hallintaan. Profiilissa yhdistys voi esimerkiksi kopioida vanhoja tapahtumia uusien pohjaksi, mikä samalla nopeuttaa sisällön päivitystyötä. Lisäksi yhdistys voi profiilissa mm. ilmoittaa omia vuokrattavia tilojaan vuokraamisesta kiinnostuneille sekä saada tilastoja ilmoitetusta toiminnasta, kertoo uudistusta vetävän Toimeksi 2.0 -hankkeen vastuullinen johtaja Helena Liimatainen Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:stä.

Uudistustyön tekniseksi yhteistyökumppaniksi on valittu verkkosivustoja ja -palveluita toteuttava Trimedia Oy Jyväskylästä.

-Uudistustyöllä otetaan harppaus kohti edistyksellisen yhdistystoiminnan toteuttamista ja viestintää digitalisaation kautta. Olemme mielellämme mukana kehittämässä palvelua, joka palvelee yhdistyksiä ympäri Suomea, iloitsee Trimedian toimitusjohtaja Arto Saksola.

Jotta palvelun käyttäjälähtöisyys tulisi huomioitua heti palvelun uudistamisen alkumetreiltä lähtien, pyydetään palvelun käyttäjiä – sekä kansalaisia että yhdistyksiä – ilmoittautumaan mukaan palvelun vertaiskehittäjiksi. Vertaiskehittäjät testaavat ja pilotoivat palvelua oman roolinsa mukaan. Mukaan voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen osoitteessa https://goo.gl/forms/WjsKB5JYEO14Nuzr1.

-Meille on tärkeää, että saamme palvelun testauksen ja pilotoinnin kautta tietoa loppukäyttäjiltä jo uudistamisen alussa ja näin rakennettua kaikille palvelun käyttäjille toimivan verkkopalvelun. Yhdistystoiminnasta kiinnostuneita kansalaisia kutsumme mukaan testaamaan mm. palvelun toiminnallisuuksia ja sisältöjä ja näin vaikuttamaan palvelun käyttökokemukseen. Yhdistystoimijoita kutsumme puolestaan mukaan testaamaan ja pilotoimaan yhdistyksille tarjottavaa profiilia. Yhdistysten kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, sillä näin se pääsee heti ensimmäisten joukossa tutustumaan ohjatusti palvelun uusiin toiminnallisuuksiin ja hyödyntämään palvelun täysimääräisesti, kannustaa Helena Liimatainen.

Yhdistysinfo.fi -verkkopalvelu kuuluu valtakunnalliseen www.toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuteen. Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuteen kuuluu useita alueellisesta yhdistystoiminnasta kertovia verkkopalveluita:

  • espoolaiset.fi (Espoo)
  • ihimiset.fi (Pohjois-Pohjanmaa)
  • jelli.fi (Pohjois-Karjala)
  • lappilaiset.fi (Lappi)
  • lohjalaiset.fi (Lohja)
  • varesverkosto.fi (Pohjois-Pohjanmaa)
  • yhdistysinfo.fi (Kaakkois-Suomi)
  • yhdistystori.fi (Keski-Suomi)

Verkkopalvelukokonaisuuden uudistusta organisoi ja hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n Toimeksi 2.0 -hanke. Hanke on kolmivuotinen ja kestää vuode 2018 loppuun saakka. Hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Hankkeen tavoitteena uudistustyön lisäksi on kasvattaa verkkopalvelukokonaisuuteen kuuluvien alueiden määrää.

Lisätiedot:

Toimeksi.fi -verkkopalvelu: www.toimeksi.fi

Toimeksi 2.0 -hanke: http://www.toimeksi.fi/fi/hakukone/hakutulos/?hanke=toimeksi-20

Toimeksi 2.0 -hankkeen vastuullinen johtaja Helena Liimatainen, p. 040 820 5228