Perhehoidolla tarkoitetaan oman kodin ulkopuolista hoivaa tarvitsevan henkilön hoitamista yksityisessä perheessä perheenjäsenenä.
Perhehoito voi olla jatkuvaa, jolloin perhehoidossa asuva henkilö saa tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon mahdollisesti vuosien ajan.
Lyhytaikainen perhehoito tarjoaa mahdollisuuden mm. omaishoidon sijaishoitoon tai tukeen toipilasaikana ennen kotiutumista sairaalahoidon jälkeen.
Lyhytaikaista perhehoitoa voi toteuttaa myös hoidettavan kotona.

Perhehoidossa eletään yhdessä tavallista, turvallista arkea.
Se on inhimillinen hoivamuoto, joka antaa hyvät mahdollisuudet käyttää yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja kokemista, hoivan ja huolenpidon perustana.

Perhehoitajaksi voi ryhtyä tehtävään sopiva henkilö, joka on saanut perhehoitolain vaatiman ennakkovalmennuksen ja jolla on tehtävän edellyttämät valmiudet. Koulutus- tai ammattipätevyysvaatimuksia ei ole. Tehtävässä tarvitaan arjen taitoja, joustavuutta ja kuuntelun taitoa.

Ennakkovalmennuksen tarkoitus on antaa tietoa ja mahdollisuus perehtyä perhehoitajan tehtävään. Valmennus pohjautuu perhehoitajalta edellytettäviin valmiuksiin.
Valmennuksen käynnistymisvaiheessa ei tarvitse tietää, tai olla varma, halustaan tai kyvyistään perhehoitajan tehtävään. Valmennuksessa saadut tiedot perhehoitajan tehtävästä auttavat tietoisen päätöksen tekemisessä ryhtymisestä perhehoitajan tehtävään.

Perhehoitajien info- ja rekrytointitilaisuudet EKSOTEn alueella:
26.10 klo 17 Rautjärvi Hyvinvointiasema (Viipurinkatu 6, 56800 Simpele) kokoustila Seijala
27.10 klo 17 Imatra Mansikkalan hyvinvointiasema (Kauppakatu 7)
2.11   klo 17 Lappeenranta Iso apu (Kauppakatu 63)
3.11   klo 17 Savitaipale terveysasema (os. Maitolantie 7 , 54800 Savitaipale)

Eksote käynnistää perhehoitajien valmennuksen joulukuussa.

Hanna Rönkkönen
Palvelupäällikkö, kotona asumisen tuki ja lyhytaikaishoito

Lisätietoja: Sari Lähteenmäki p. 040 5738 134