Ikäinstituutin Elämäntaidot esiin –kampanjassa kertyi yli 800:n taidon kokonaisuus erilaisista oivalluksista, osaamisesta ja toimintatavoista, joista ikääntyneet kertoivat elämäntaitoina. Elämäntaidoista kysyminen toi esiin nimenomaan myönteisiä kuvauksia omasta iän myötä kertyneestä taidokkuudesta ja osaamisesta.

Vastausten lukeminen synnytti lukijalle kokemuksen siitä, että ikä tekee ihmiselle hyvää. Hauskanpito, rentous ja huumori ovat taitoja, jotka harvoin liitetään vanhenemiseen. Kampanjavastauksissa huumori ja itselle nauramisen taito saivat kuitenkin paljon mainintoja.

Nyt Ikäinstituutti on julkaissut oppaan, jotta keskustelut elämäntaidoista jatkuisivat. Mukana on sekä Elämäntaidot esiin -kampanjasta tuttuja ja hyviksi havaittuja vinkkejä että uusia ehdotuksia keskustelujen käynnistämiseen.

Kannan osaltani korren kekoon ja toivotan hyvää vappua seuraavien mediapoimintojen avulla.

Myytti seksittömästä mummolasta?:
Vähitellen käy kuitenkin usein niin, että seksin määrä vähenee. Pahimmillaan seksi jatkaa vähenemistään. Ja joskus tilanne äityy niin pahaksi, että seksin määrä vähenee vielä tästäkin. MTV.fi 10.3.2017

Vanhusten toimintakyvyn kunnioittaminen:
Mitä varten Suomi 100v juhliin on valittu esiintyjät, jotka eivät olleet edes syntyneet, kun Suomi itsenäistyi? Nimim. Rintamasotilaan tytär. Metro-lehti 5.1.2017

Ja bonuksena pari otetta uutisteksteistä, joista lähde pääsi karkuun:
– Jollei haudasta oteta yhteyttä, hautaa hoidetaan 25 vuotta veloituksetta.
– Vuodepotilaan syöminen voi olla hankalaa.
– Virkojen vähentymistä tapahtuu, sillä toista vanhustyönjohtajaa ei aiota täyttää, vaan lopettaa se.

Vanhusverkosto toivottaa hauskaa vappua!