Kotiturva -hankkeen (2015-2017) tavoitteena on, että ikääntyneet ihmiset osaavat hyödyntää teknologiaa entistä paremmin ja ottaa erilaisia laitteita käyttöön.

Hankkeessa on ilmestynyt uusi opas sekä esitteitä. Joukossa on myös teknologian käyttöönoton oivaltavan ohjauksen video. Yksin asuva Taisto ei halunnut turvapuhelinta tai -ranneketta mutta ovisilmää kohtaan oli kiinnostusta. Käytännöllisten neuvojen myötä henkilölle myytiin digitaalinen ovisilmä: helpompi katsoa mutta kalliimpi hinta. Taisto pääsee hetkessä ajan hermolle.

Samassa videossa esitellään myös kuinka älykännykkään saa kiinnostavia sovelluksia kuten 112 Suomi-mobiilisovelluksen, joka hätätilanteessa paikantaa soittajan sijainnin. Lisäksi videoissa on tietoa kuulokommunikaattorista, korjausneuvonnasta, turvaratkaisuista ja pakkomyyynnistä.

Videot ja opas löytyvät Kotiturva-hankkeen sivuilta.