Vuoden vanhusteko –palkinnon (5000€) pokkasi tänä vuonna Rauman kaupungin vanhuspalvelujen hanke nimeltä Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille – Rauman kaupungin kylähanke. Hankkeen tavoitteena on tukea yhteisöllisyyttä ja ihmisten lähialueilla tapahtuvaa toimintaa kotona asumisen edistämiseksi. Ote hankkeen loppuraportista: ”Vanhoja kaverisuhteita vahvistettiin ja ainakin 87 kyläläistä on palautteen mukaan saanut uuden kaverin”.

Hankkeessa juurrutettiin toiminta 13 kylään, joissa toimintaa suunniteltiin yhdessä kyläläisten kanssa kylän ja sen asukkaiden tarpeet lähtökohtana. Kaupunki tarjosi tiloja, SPR terveyspisteitä, eläkkeensaajat vertaisohjausta tietotekniikassa. Ja paljon muuta, toteutettuja ideoita voi katsoa täältä.

Tuhannen euron kunniamaininnan sai Vesilahti SenioriGO! -toteutuksesta. Kunta kokoaa vanhustenviikon ajalta kaikkien tapahtumien tiedot yhteen ja kannustaa senioreita tutustumaan eri aktiviteetteihin. Tutustumiskäynneistä kerätään Seniori Go! -leimoja, joita riittävästi kerättyään osallistuu arpajaisiin.

Kannattaa tutustua myös 1.10 alkaneeseen kaksiviikkoiseen ARMAS-festivaaliin, jonka missiot ovat:
SENIOR POWER – ikääntyneiden ääni esiin
SEINÄT NURIN – oman näköinen vanhuus, ei rajoja olemiseen tai tekemiseen
ILOA ARKEEN – iloinen ja energinen festivaali
Kaakkois-Suomessa aktiivisena on Lappeenranta