Sea Hero Quest -peli kokoaa informaatiota ihmisten suuntavaistosta dementiatutkimuksen käyttöön. Puolitoista vuotta vanhan pelin perusteella pohjoismaalaisten suunnistuskykyjä sanotaan parhaiksi.

Maailman terveysjärjestön WHO:n arvioiden mukaan dementiasta kärsi vuonna 2015 47,5 miljoonaa ihmistä ja määrä kasvaa nopeasti eliniän odotteen noustessa ja yhteiskuntien ikääntyessä. Muistin heikkeneminen on melko tavallinen ikääntymisen osa mutta täydellinen suuntavaiston menetys ei.

Pelissä pelaaja yrittää auttaa vanhaa merenkävijää ja tutkimusmatkailijaa löytämään kadonneen päiväkirjansa sivut. Peli on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman viihdyttäväksi mutta taustalla on vakava tarkoitus.
Ilmaiseksi ladattavan mobiilipelin tekijät korostavat, että Sea Hero Questia ei ole suunniteltu paljastamaan Alzheimerin tautia. Pikemminkin pelin avulla kerätyllä informaatiolla voidaan kartoittaa ihmisten suunnistuskyvyn keskimääräistä kehitystä, jolloin poikkeamat olisi helpompi havaita.

Peli tarjoaa tutkimuskäyttöön ennennäkemättömän laajaa. Sitä on maailmanlaajuisesti pelattu yli 3 miljoonaa kertaa, mikä tutkijoiden mukaan vastaa 12 000 vuoden verran vastaavia laboratoriokokeita.

Lisätietoja täältä. Mobiilipelin voi ladata App Storesta tai Google Playsta.