Vanhusten kaltoinkohtelu on pelottavan yleistä. Heidi Sipiläisen väitöksessä (2016) hoitajista 85 prosenttia oli havainnut psyykkistä tai sosiaalista kaltoinkohtelua. Tämä on surullisesti linjassa Valviran (2016) selvityksen kanssa, jossa vain seitsemän prosenttia työntekijöistä ei ollut havainnut kaltoinkohtelua.

Juuri-hanke (2013-2017) yhdistää vanhustyön ja väkivaltatyön erityisosaamisen yhteiseksi uudeksi monipuoliseksi osaamiseksi. Kokemukset kootaan hankkeen päättyessä valtakunnalliseksi tietopankiksi, jonka sisältö on kenen tahansa ikääntyneitä työssään kohtaavan ammattilaisen ja vapaaehtoistyöntekijän käytettävissä ja hyödynnettävissä.
Tutustu vanhustyön turvaoppaaseen, joka on tarkoitettu kaikille vanhustyötä tekeville.

Lisäksi hankkeen päätösseminaarissa (31.1.2018) julkistetaan Täällä on lupa puhua väkivallasta -työkirja.
Maksuton tilaisuus järjestetään Helsingissä Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34) klo 12:00 -16:00
Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.