Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikkö (CoE AgeCare) on yksi Suomen Akatemian vuosina 2018–2025 rahoittamista tutkimuksen huippuyksiköistä. Ensimmäinen, joka keskittyy ikääntymisen tutkimiseen.

Huippuyksiköt ovat suomalaisen tutkimuksen lippulaivoja. Kansainvälisestikin ottaen kahdeksanvuotinen tutkimusrahoitus on hyvin harvinaista. Tällä hakukierroksella huippuyksikköstatusta haki 179 ryhmää, joista 12 sai lopulta rahoituksen.

Kotisivuilta on seurattavissa yksikön tutkimustyötä, aktiviteetteja ja julkaisuja. Kaikkien tuorein tieto on saatavilla huippuyksikön Facebook-sivulla ja Twitter-tilillä. Lähiaikoina on tulossa maksuton avajaisseminaari (Helsingissä 2.3.2018), jossa mm. esitelmä ruotsalaisista kokemuksista vanhuspalveluiden yksityistämisestä sekä tuoreen tutkimusraportin julkaisu hoivatyön olosuhteista eri Pohjoismaissa.