Ikäinstituutissa on oltu tuotteliaita ja julkaistu todella hyviä uusia oppaita:

Avaimia voimaantumisen vahvistamiseen
Tämä käytännönläheinen opas on sinulle, kun olet kehität osaamistasi hyödyntämällä positiivisen psykologian tuottamaa tietoa, ratkaisukeskeistä lähestymistapaa sekä tietoisen läsnäolon ja myötätunnon taitoja.

Pieni myötätunto-opas
Tästä oppaasta löydät erilaisia näkökulmia itsemyötätuntoon ja itsemyötätunnon taitoa kasvattavia harjoituksia, myös äänitteinä.

Myötämieltä! Mielen hyvinvoinnin taskukirja ikäihmisille
Tämä taskukirja on kirjoitettu ikäihmisille tuomaan iloa, voimavaroja, uusia ajatuksia ja hyvää mieltä. Taskukirja sisältää kysymyksiä ja tuumailtavia asioita, joita voi soveltaa omana valmennusohjelmana.

Lisäksi pikapuoliin on tulossa tärkeä julkaisu elämäntaitojen toiminnasta sekä käynnistymässä STEAn toiminta-avustuksen turvin virtuaalinen Ikäopisto, missä mielen hyvinvoinnin tietotaitoa on vapaasti saatavilla. Kannattaa seurata tilannetta tilaamalla VoimaMeili sekä MieliPosti.

Meneillään on tällä hetkellä myös Elämäntaidot esiin –kampanja, missä kuukauden ajan tarjolla on kuunneltavaa ja kokeiltavaa mielen hyvinvoinnin tiimoilta.

Eikä tässä vielä kaikki! Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa on käynnistynyt digipilottikokeiluja, joissa kaukana liikuntapalveluista asuvat iäkkäät pääsevät liikkumaan helposti omassa kodissaan. Apuna heillä ovat tätä varten tuotetut kotijumppavideot ja etäohjattu liikunta mobiililaitteiden avulla. Lue uunituoreesta julkaisusta kuinka koulutetut vertaisohjaajat tukevat jumppaajia sekä harjoittelussa että laitteiden käytössä.

Aurinkoista työpäivää!