YHTEINEN KOTI MAALLA / RAUTJÄRVEN ASEMANSEUTU

Yhteisöllisen senioriasumisen ideaseminaari Rautjärven Asemanseudulla

Aika:             tiistaina 4.9. klo 17.00 – 19.00
Paikka:          Aseman koulu, Urheilijankatu 9, 56610 RAUTJÄRVI

Tervetuloa mukaan kehittämään senioriasumista ja -palveluja!

Esittely STEA:lle jätetystä hankehakemuksesta.

Seminaarissa on tavoitteena ideoida Yhteinen koti maalla hankkeen pohjalta laadittuja kylän kehittämiseen ja senioreiden yhteisölliseen asumiseen soveltuvia suunnitelmia jatkoa varten. Pohditaan ja suunnitellaan, miten asiaa edistetään konkreettisesti tästä eteenpäin.

Vaikka et olisi osallistunut hankkeen aiempiin suunnittelupäiviin, olet silti lämpimästi tervetullut mukaan. Tapahtuma tarjoiluineen on maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ohjelma

17.00 Kevyttä iltapalaa ja tervetuloa

  • STEA:lle jätetyn hakemuksen tiivis esittely, Jaana Savolainen, Socom
  • Rautjärven kunnan puheenvuoro
  • Työpajatyöskentely: kehitysideat ja tavoitteet, mitä selvityksiä tarvitaan siirryttäessä yhteisölliseen senioriasumiseen?
  • Ryhmätöiden purku

19.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja tapahtumasta antaa Jaana Savolainen, 050 400 1368 tai jaana.savolainen@socom.fi

 

Yhteinen koti maalla –hankkeessa parannetaan ikääntyneiden mahdollisuuksia asua maaseudulla tutussa asuinympäristössä kehittämällä erilaisia yhteisöllisen asumisen ratkaisuja. Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2016-30.11.2018.  Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom ja se toteutetaan yhteistyössä Työtehoseura ry:n sekä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (Maaseuturahasto), Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Haminan kaupunki, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Ympäristöministeriö. Rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Lisätietoja hankkeesta: https://socom.fi/yhteinenkotimaalla/