Aika: torstai 11.10.2018 klo 10-12

Paikka: Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom, Kauppakatu 32, Lappeenranta

Hallituksen asettama, Valtionneuvoston kanslian poikkihallinnollinen Toimi-hanke (29.9.2017-28.2.2019) valmistelee sosiaaliturvan uudistuksen vaihtoehtoja seuraavalle hallitukselle. Hankkeeseen pääset tutustumaan verkossa https://vnk.fi/toimi

Toimi-hankkeen tehtävänä on muodostaa yhteistä tietoperustaa ja lisätä julkista keskustelua sosiaaliturvan uudistamisen periaatteista, perusvalinnoista ja ratkaisuista sekä tukea näin puolueiden ja poliittisten toimijoiden näkemyksen muodostamista.

Hankeen tehtävänä ei ole tuottaa yhtä ja oikeaa sosiaaliturvan vaihtoehtoa, vaan useita – tässä vaiheessa on päädytty kolmeen. Hankkeen vaihtoehtokartassa  https://vnk.fi/toimi/artikkeli/-/asset_publisher/sosiaaliturvan-alustavat-vaihtoehdot on esitelty kuusi kärjistettyä ja profiloitua, valintojen eroja korostavaa vaihtoehtoa, joiden pohjalta on muodostettu kolme vaihtoehtoa. Vaihtoehtojen työstäminen jatkuu siten, että nyt alkusyksystä paneudutaan kysymykseen ”Mikä on taloudellisesti ja oikeudellisesti mahdollista?” Ja loppusyksystä pohditaan sitä ”Miten siihen päästään?”

Nyt meillä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan vaihtoehtojen valmisteluun ja antaa oma arvokas panoksemme uudistuksen valmistelutyöhön. Arjen työssä tunnistetaan ongelmat ja erilaiset loukut, joihin ihmisten on mahdollista pudota ja näistä halutaan kuulla lisää.

Hankkeen projektipäällikkö Liisa Heinämäen pyynnöstä valtakunnallinen sosiaalialanosaamiskeskus verkosto järjestää omilla alueillaan yhteistyössä Toimi-hankkeen kanssa asiantuntijakuulemisia, jossa voidaan käydä arvokasta keskustelua pohjaten alueen toimijoiden havaintoihin ja kokemuksiin. Liisa Heinämäki on itse paikalla ja hän kertoo vaihtoehdoista, niiden valmistelusta sekä haluaa kuulla kommentteja ja näkemyksiä siitä mihin suuntaan työskentelyssä tulisi edetä.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua Skype-yhteydellä tai saapumalla paikalle. Skype-yhteyden linkin lähetämme ilmoittautuneille. Paikalle saapumalla pääset tutustumaan uusiin toimitiloihimme Lappeenrannassa.

Ilmoittauduthan mukaan 5.10.2018 mennessä tästä.

Olet lämpimästi tervetullut!

Leena Kaljunen
Toimitusjohtaja
Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom