Koronavirusaika nosti esiin ihmisten solidaarisuuden ja halun auttaa. Vapaaehtoistoiminnasta tuli osa monen ihmisen arkielämää, kun apua tarjottiin esimerkiksi kaupassakäyntiin tai koiran ulkoiluttamiseen.  Poikkeusolot osoittivat, että jokaisesta löytyy potentiaalia vapaaehtoistyön tekemiseen ja tarjolla on hyvin erilaisia tehtäviä eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi. Tärkeää on, että erilaisista mahdollisuuksista tiedetään.

Rautjärven vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin pääsee tutustumaan lauantaina 19.9.2020 klo 10-12, kun toimintaa järjestävät tahot kokoontuvat Simpeleen koulun liikuntasaliin esittelemään vapaaehtoistoiminnan paikkoja Kurkistus vapaaehtoistoimintaan -tapahtumaan. Aamupäivän aikana tarjolla on myös valmennusta vapaaehtoistoiminnan periaatteista. Tilaisuuden tarkoitus on innostaa ihmisiä mukaan ja auttaa löytämään juuri oma juttu sekä vahvuudet vapaaehtoistoiminnan moninaisilla kentillä. Mukaan voi tulla vain kuulemaan ja tapaamaan vapaaehtoistoiminnassa mukana olevia ihmisiä ilman että tarvitsee sitoutua mihinkään. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin, mutta ilmoittautumisia pyydetään käytännön järjestelyiden ja kahvitarjoilun vuoksi.

Yhtenä uutena vapaaehtoistoiminnan paikkana Rautjärvellä ollaan suunnittelemassa digitukea vertaisohjaajaperiaatteella, sillä myös vapaaehtoisten digineuvonta on osoittanut tärkeytensä poikkeusolojen aikana. Muun muassa Rautjärven kirjasto esittelee vertaisopastajatoimintaa Kurkistus vapaaehtoistoimintaan -tapahtumassa. Mukana ovat myös Eksote, Ruokolahden seurakunta, monet eri yhdistykset sekä Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke.

Lisätietoja:
Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke Heini Maijanen, 050 595 4246 tai heini.maijanen@socom.fi