Haminassa otetaan käyttöön Kirkkopalveluiden IkäArvokas -hankkeen kehittämä Hoksauta minut -kortti yhtenä etsivän vanhustyön välineen. Kortin avulla halutaan löytää kaikki ne ikäihmiset, jotka kokevat yksinäisyyttä ja turvattomuutta tai ovat haastavassa elämäntilanteessa.

Hoksauta minut -kortin avulla ikäihmisen on helppo pyytää yhteydenottoa toivomaltaan taholta. Yhteydenoton tarkoitus on tarjota kiireetöntä aikaa ikäihmisen kuuntelemiselle. Yhdessä voidaan myös lähteä etsimään ikäihmisille mielekästä tekemistä, tietoa alueen palveluista tai saatavilla olevasta avusta. Asioita voidaan lähteä viemään eteenpäin ikäihmisen omilla ehdoilla.

Ikäihminen voi valita kortista, toivooko yhteydenottoa Kymsoten asiakasohjaajalta IkäOpastimesta, Haminan seurakunnan diakoniatyöntekijältä ja/tai Haminan kaupungin etsivän vanhustyöntekijältä.

Haminan kaupunki lähettää ”hoksautus” kortit vuosittain noin neljässä erässä kaikille 80-vuotiaille. Ensimmäinen erä kortteja lähetetään tänä vuonna viikolla 10. Haminan kaupunki myös vastaanottaa palautuneet kortit ja toimittaa yhteydenotot eteenpäin ikäihmisen toivomalle taholle tai tahoille. Ikäihmiseen ollaan yhteydessä noin kahden viikon kuluessa kortin saapumisesta. Kaikki korttiin liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia.

Kortin mukana lähetettäväksi on myös koottu yhteen tärkeitä puhelinnumeroita sekä tietoa kaikille ikäihmisille avoimista ja maksuttomista toiminnoista Haminan alueella.

Korttikampanjan taustalla on Helmi hyvää elämä ikääntyneenä -hankkeen laajempi verkosto, joka koostuu erilaisista ikäihmisten parissa toimivista tahoista. Verkostosta on muodostunut aktiivinen ja tiivis ryhmä. Löytävän vanhustyön tekemiseen tarvitaan yhteistyötä. Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että yhdellä yhteydenotolla ikäihmisen on mahdollisuus saada monipuolisemmin tietoa alueen palveluista tai saatavalla olevasta avusta.

Katso Hoksauta minut -kortista tehty video tästä.

Lisätiedot:
Jenna Paajanen, projektikoordinaattori, Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hanke
puh. 050 323 4852, jenna.paajanen@socom.fi