Ikäihmisten ja omaishoitajien uusi soittokaveritoiminta lievittää yksinäisyyttä Kymenlaaksossa

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri aloitti soittokaveritoiminnan Kymenlaaksossa kesäkuun alussa. Toiminnan tavoitteena on lievittää ihmisten yksinäisyyttä etenkin syrjäseuduilla, mutta myös niiden ihmisten keskuudessa, jotka ovat koronatilanteen vuoksi joutuneet olemaan pitkään eristyksissä. Toiminta on suunnattu ikäihmisille ja omaishoitajille, jotka kokevat puhelinystävyydestä olevan iloa itselleen. Puheluita soittavat vapaaehtoiset ympäri Kaakkois-Suomea.
Kymenlaakson soittokaveritoiminta käynnistyy yhteistyössä Socomin Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen kanssa, jossa soittokaveritoiminnasta on jo saatu hyviä kokemuksia Etelä-Karjalan alueella. Toimintaa suunnittelemassa on ollut myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä Kouvolan kaupunki.

Vapaaehtoisia tarvitaan
Soittokavereita on jo koulutettu kevään aikana ja mukana on myös opiskelijoita. Lisää soittajia tarvitaan kuitenkin jatkuvasti. Soittokaveriksi pääsee käymällä yhden illan mittaisen koulutuksen, joka järjestetään Teams alustalla. Seuraava koulutus järjestetään elokuussa 31.8. klo 17.30. Mukaan pääsee myös käymällä ystävätoiminnan peruskurssin.

Soittokaveripyynnöt
Mikäli lähipiirissäsi on soittokaverin tarpeessa oleva ikäihminen tai omaishoitaja, vinkkaa hänelle toiminnasta. Voitte myös yhdessä soittaa tai laittaa tekstiviestin numeroon 044 745 6300. Yhteydenottoihin vastaavat Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset. Välittäjiin saa yhteyden myös sähköpostitse osoitteeseen soittokaveritoiminta@punainenristi.fi

Lisätietoa:
Riina Pasi, sosiaalitoiminnan suunnittelija
Suomen Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri
puh. 040 860 1396, riina.pasi(at)punainenristi.fi

Annika Korpinen, omaishoitajien tukitoiminnan suunnittelija
Suomen Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri
puh. 040 860 1413, annika.korpinen(at)punainenristi.fi

Esite soittokaveritoiminnasta.