Assistentti.info

Assistentti.info® on erilaisista toimijoista koottu avoin henkilökohtaisen avun valtakunnallinen verkosto sekä neuvontaa, tiedottavaa koulutusta ja aineistoa tuottava itsenäinen toimija. Sivuilta löydät myös Henkilökohtaisen avun päivien materiaalin.

Finlex

FINLEX on oikeusministeriön ylläpitämä oikeudellinen tietokanta – Valtion säädöstietopankki – joka on vapaasti selattavissa internetin välityksellä.

Henkilökohtainenapu.fi

Runsaasti tietoa henkilökohtaisesta avusta avun käyttäjille, omaisille, henkilökohtaisille avustajille, henkilökohtaisen avun keskuksille, kuntatoimijoille ja palveluntuottajille. Tietoa mm. henkilökohtaisen avun nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Heta-liitto

Heta on työnantajayhdistys henkilökohtaisten avustajien työnantajille.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL on suomalainen julkisella ja hyvinvointipalvelusektorilla työskentelevien ammattiliitto. Siihen kuuluu noin 230 000 jäsentä. Sivuilta löytyy myös runsaasti tietoa henkilökohtaisille avustajille.

Kehitysvammaisten palvelusäätiö, henkilökohtainen apu

Kehitysvammaisten palvelusäätiö on koonnut sivuilleen runsaasti materiaalia liittyen henkilökohtaiseen apuun. Mm. tieto, esitteitä, työvälineitä sekä videoita henkilökohtaisesta avusta.

Kynnys ry

Kynnys ry on eri tavoin vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Sen perustivat vammaiset opiskelijat 1973.

Työsuojelu

Työsuojeluhallinnon tärkein tavoite on ylläpitää ja edistää työsuhteessa olevien työntekijöiden ja toimihenkilöiden työ- ja toimintakykyä sekä ehkäistä työtapaturmia ja ammattitauteja.

Työterveyslaitos

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa.

Työturvallisuuskeskus

Työsuojelu, työturvallisuus ja työhyvinvointi vaikuttavat merkittävästi työpaikan toimintaan ja tuottavuuteen. Kun ne ovat kunnossa, sujuu työnteko mutkattomasti, työntekijät voivat hyvin ja toiminta on tuottavaa. Työturvallisuuskeskus tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten työolojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Vammaiskortti

Täältä löydät tietoa EU:n vammaiskortista, sen hakemisesta, vammaiskorttikohteista, ym.

Vammaispalvelun käsikirja

Sähköisen käsikirjan tavoitteena on lisätä valtakunnallista yhdenvertaisuutta vammaispalveluissa, parantaa palvelujen laatua ja edistää uutta vammaispoliittista ajattelua, jolla halutaan vahvistaa vammaisten kansalaisten itsemääräämisoikeutta ja osallistumisen mahdollisuuksia. Sivuilta löydät myös vammaispalvelujen neuvottelupäivien materiaalin.

Kaakkois-Suomen kuntien vammaispalvelutoimistot