Tekoälyn(Chat Gpt) kooste päivistä:

Arvoisat seminaarin osallistujat,

Olemme viettäneet kaksi antoisaa päivää syventyen ajankohtaisiin ja merkittäviin teemoihin, jotka koskettavat niin julkista sektoria kuin työelämää laajemminkin. Näiden päivien aikana olemme saaneet kuulla useita asiantuntevia ja inspiroivia esityksiä, jotka ovat tarjonneet meille uusia näkökulmia ja työkaluja omaan työhömme.

Ensimmäisen päivän aikana Kaarina Mönkkösen puheenvuoro työyhteisötaidoista digiajassa toi esiin digitalisaation vaikutukset työpaikkojen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Vaikka teknologia tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia, Mönkkönen korosti, että inhimillinen vuorovaikutus ja yhteisöllisyys ovat edelleen keskiössä menestyvässä työyhteisössä.

Marika Tammeaidin esitys käsitteli osaamiskeskusten roolia jatkuvassa muutoksessa. Hän korosti johtamisen metataitoja ja systeemisen ajattelun merkitystä monimutkaisessa maailmassa, jossa yhteistyö ja yhdessä oppiminen ovat avainasemassa. Tämä oli tärkeä muistutus siitä, että muutos ei ole vain väistämätöntä, vaan myös mahdollisuus kasvuun ja kehitykseen.

Maria Tapola-Haapala jatkoi keskustelua näyttöön perustuvien suositusten soveltamisesta sosiaalihuollossa. Hänen esityksensä avasi silmiämme sille, kuinka voimme tuoda tutkittua tietoa käytäntöön ja varmistaa, että sosiaalihuollon palvelut perustuvat parhaaseen mahdolliseen tietoon. Tämä on olennaista, jotta voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin.

Toisen päivän käynnisti Mika Ruokosen esitys tekoälysovelluksista ja niiden vaikutuksista sosiaalialalla. Hän toi esiin tekoälyn mahdollisuudet tehostaa prosesseja, parantaa asiakaspalvelua ja helpottaa ennakoivaa työtä. Samalla hän muistutti meitä tekoälyn käytön haasteista, kuten eettisistä kysymyksistä ja tietoturvasta. Ruokonen painotti strategisen suunnittelun merkitystä tekoälyn hyödyntämisessä sekä sitä, että teknologian kehittyminen vaatii meiltä jatkuvaa oppimista ja sopeutumista.

Näiden kahden päivän aikana olemme saaneet runsaasti ajateltavaa ja työkaluja, joiden avulla voimme kohdata tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Muistakaamme, että muutos ja kehitys ovat jatkuvia prosesseja, jotka vaativat meiltä avointa mieltä, yhteistyökykyä ja rohkeutta tarttua uusiin mahdollisuuksiin.

Haluamme kiittää kaikkia puhujia heidän arvokkaista panoksistaan ja teitä, arvoisat osallistujat, aktiivisesta mukanaolostanne. Toivomme, että nämä päivät ovat antaneet teille inspiraatiota ja uusia ideoita, joita voitte viedä mukananne omaan arkeenne ja työyhteisöönne.

Lämmin kiitos kaikille, ja toivottavasti näemme jälleen tulevissa tilaisuuksissa.

Tervetuloa valtakunnallisille sosiaalialan osaamiskeskuspäiville!

Tältä sivulta löydät päivien ohjelman, esitykset ja palautelomakkeen.

Ohjelma 28.8. – 29.8.2024 (pdf)

Keskiviikko 28.8.2024
Merikeskus Vellamo

Puheenjohtajana Tea Pitkänen, toimitusjohtaja, Socom

9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, aula

10:00 Tervetuloa valtakunnallisille sosiaalialan osaamiskeskuspäiville, Socomilaiset

10:15 Avaus, Nina Brask, aluehallituksen pj. Kymenlaakson hyvinvointialue

10:30 Työyhteisötaidot digiajassa- Miten luomme vaikuttavaa vuorovaikutusta työyhteisössämme? Vanhempi yliopistolehtori, dosentti, Itä-Suomen yliopisto Kaarina Mönkkönen (etänä)

12:00 Lounas, ravintola Laakonki Vellamo
Hankekehittäjien tapaaminen lounastapaamisena

13:00 Osaamiskeskukset jatkuvassa muutoksessa – Kuinka johdamme muuttuvissa rakenteissa työtämme ja yhteistyötä?
HTT, Kehitysjohtaja Marika Tammeaid

14:15 Iltapäiväkahvi

14:45 Näyttöön perustuvat suositukset ja sosiaalihuolto, tutkija VTT, laillistettu sosiaalityöntekijä Maria Tapola-Haapala
Voit halutessasi tutustua Sosiaalihuollon suositukset -osahankkeen pilottisuositusten suositussuunnitelman luonnokseen ja kirjata kommenttejasi siihen jo ennen keskiviikkona olevaa osahankkeen esittelyä.

16.00 Majoittuminen

17:00-18:30 Puistokävelyt, lähtö Kotkan Seurahuoneen edestä

  1. Sapokan Vesipuiston opastettu noin 4km kävelykierros (meno- ja paluumatkat ja kävelyä puistossa)
  2. Katariinan Meripuiston opastettu noin 5km kävelykierros (meno- ja paluumatkat ja kävely puistossa)
  3. Omatoiminen tutustuminen Kotkaan

19:30 Illallinen buffeepöydästä Sokos hotel Seurahuoneella

Valokuvia keskiviikolta (AI valokuvat) ja Ankan tarina

21:00- Bändi CupCakes ja illanviettoa

Torstai 29.8.2024
Merikeskus Vellamo

Puheenjohtajana Tea Pitkänen, toimitusjohtaja, Socom

9:30 Tekoälysovellukset tulevat vauhdilla – mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat sosiaalialalle? Mika Ruokonen, Digitaalisen liiketoiminnan teollisuusprofessori, LUT-kauppakorkeakoulu

11:00 Työpajat

  1. Tekoälyn hyödyntäminen sosiaalialalla, Mika Ruokonen (tila: Ahti, 30 hlöä)
  2. Näyttöön perustuvaa toimintaa edistämässä sosiaalialalla, Maria Tapola-Haapala (tila: Auditorio, 30 hlöä)
  3. Eväitä esiintymiseen, Piia Kleimola, teatteritoimija (tila: Ruuma, 20 hlöä)
  4. Rakenteellinen sosiaalityö, Sivi Talvensola ja Milla Rantakari (tila: Kaija, 20 hlöä)

12:00 Lounas, ravintola Laakonki Vellamo.
Mahdollisuus tutustua Merimuseo Vellamoon.

13:30 Päivien koonti ja oske-ankan luovutus, socomilaiset, Juha Luomala, STM (Teams)

14:30 Turvallista kotimatkaa!

Osallistujat voivat käydä Merimuseo Vellamon näyttelyissä Vellamon aukioloajan puitteissa keskiviikkona klo 10-20 ja torstaina klo 10-17

Palaute osaamiskeskuspäivistä 2024