Socomin palvelut ja hankkeet -Prezi esitys
Sosiaalityön aamukahvit

SOSIAALITYÖN AAMUKAHVIT KEVÄÄLLÄ 2021

12.4.2021 klo 9.00-10.00 Näkökulmia työntekijän

jaksamiseen https://link.webropolsurveys.com/S/ACBA19955520E9B6

12.5.2021 klo 9.00-10.00 Sosiaaliasiamiehen selvitykset 2020 https://link.webropolsurveys.com/S/D53F77F10EBF041B

8.6.2021 klo 9.00-10.00 Kohtaaminen://link.webropolsurveys.com/S/2344576B91051A0

 

Sosiaalityön aamukahvit on tarkoitettu Eksoten ja Kymsoten sosiaalityössä työskentelevien yhteiseksi foorumiksi

Yhdessä olemme enemmän – seminaarisarja jatkuu 16.4.2021

Seminaarisarjan 4. ja viimeinen seminaari on Yhdessä eteenpäin 16.4.2021 klo 10:00-13:30. Seminaarin teemana on johtajuus yhteisessä työssä ja jaksamisen keinot arjessa. Seminaari on tarkoitettu Kaakkois-Suomessa lasten ja perheiden kanssa työskenteleville ja se toteutetaan Eksoten, Kymsoten, Kouvolan kaupungin ja Socomin yhteistyönä. Ohjelma valmistuu lähipäivinä. Seminaariin voi kuitenkin jo ilmoittautua: https://link.webropolsurveys.com/S/46EAD946ABACEAD9

Terveisiä Tulevaisuuden lastensuojelu - hankkeesta

Tulevaisuuden Lastensuojelu -hankkeen tarkoituksena on kehittää Etelä-Suomen yhteistoiminta-alueella asuvien lastensuojelun asiakkaiden, lasten ja nuorten palveluja. Hanketta hallinnoi pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca. Socom vastaa hankkeen toteutuksesta Kymenlaakson alueella, jossa tavoitteena on mallintaa ja luoda lastensuojelun asiakkaille tarjottavia päihdepalveluita, kehittää monitoimijaista arviointia lastensuojeluprosessissa sekä juurruttaa suhdeperustaiseen ajatteluun perustuvaa systeemistä mallia läpileikkaavaksi työotteeksi Kymsoten lapsi- ja perhepalveluihin.

Alkuvuoden aikana hanketyöntekijät ovat tehneet tiedottamis- ja kartoitustyötä tapaamalla Kymsoten eri palveluiden sekä kaupunkien edustajia. Säännöllinen yhteistyö muiden yhteistoiminta-alueen hanketyöntekijöiden kanssa on alkanut yhteisen tietoperustan ja hankkeen tavoitteiden terävöittämiseksi. Koko hankealueen kattavien projektiryhmien työskentely on käynnistynyt päihdepalveluiden kehittämiseen sekä systeemisen mallin juurruttamiseen liittyvissä työpaketeissa, samoin Kymsoten paikalliset kehitystyöryhmät. Kymsote on hyvin edustettuna Tulevaisuuden lastensuojelu- hankkeen eri tasoilla toimivissa työryhmissä.  

Kevään aikana hanke tarjoaa systeemiseen toimintamalliin liittyvää lisäkoulutusta peruskoulutuksen saaneille. Myös systeemiseen toimintamalliin tiimirakenteeseen liittyville toimijoille, kuten perheterapeuteille ja johtaville sosiaalityöntekijöille, kohdennetut alueelliset verkostot ovat aloittamassa toimintaansa.

Lastensuojelun erikoissuunnittelijat

Maija Leskinen p. 050 5558554 / maija.leskinen@socom.fi

Andreas Baldschun p. 050 5558553/ andreas.baldschun@socom.fi

Hoksauta minut -kortti käyttöön Haminassa

Haminassa otetaan käyttöön Kirkkopalveluiden IkäArvokas -hankkeen kehittämä Hoksauta minut -kortti yhtenä etsivän vanhustyön välineen. Kortin avulla halutaan löytää kaikki ne ikäihmiset, jotka kokevat yksinäisyyttä ja turvattomuutta tai ovat haastavassa elämäntilanteessa.

Hoksauta minut -kortin avulla ikäihmisen on helppo pyytää yhteydenottoa toivomaltaan taholta. Yhteydenoton tarkoitus on tarjota kiireetöntä aikaa ikäihmisen kuuntelemiselle. Yhdessä voidaan myös lähteä etsimään ikäihmisille mielekästä tekemistä, tietoa alueen palveluista tai saatavilla olevasta avusta. Asioita voidaan lähteä viemään eteenpäin ikäihmisen omilla ehdoilla.

Ikäihminen voi valita kortista, toivooko yhteydenottoa Kymsoten asiakasohjaajalta IkäOpastimesta, Haminan seurakunnan diakoniatyöntekijältä ja/tai Haminan kaupungin etsivän vanhustyöntekijältä.

Haminan kaupunki lähettää ”hoksautus” kortit vuosittain noin neljässä erässä kaikille 80-vuotiaille. Ensimmäinen erä kortteja lähetetään tänä vuonna viikolla 10. Haminan kaupunki myös vastaanottaa palautuneet kortit ja toimittaa yhteydenotot eteenpäin ikäihmisen toivomalle taholle tai tahoille. Ikäihmiseen ollaan yhteydessä noin kahden viikon kuluessa kortin saapumisesta. Kaikki korttiin liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia.

Kortin mukana lähetettäväksi on myös koottu yhteen tärkeitä puhelinnumeroita sekä tietoa kaikille ikäihmisille avoimista ja maksuttomista toiminnoista Haminan alueella.

Korttikampanjan taustalla on Helmi hyvää elämä ikääntyneenä -hankkeen laajempi verkosto, joka koostuu erilaisista ikäihmisten parissa toimivista tahoista. Verkostosta on muodostunut aktiivinen ja tiivis ryhmä. Löytävän vanhustyön tekemiseen tarvitaan yhteistyötä. Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että yhdellä yhteydenotolla ikäihmisen on mahdollisuus saada monipuolisemmin tietoa alueen palveluista tai saatavalla olevasta avusta.

Katso Hoksauta minut -kortista tehty video tästä.

Lisätiedot:

Jenna Paajanen, projektikoordinaattori, Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hanke
puh. 050 323 4852, jenna.paajanen@socom.fi

Vapaaehtoisia ikäihmisten puhelinystävätoimintaan

Koronatilanne on jatkunut kohta vuoden ja yksinäisyyttä kokeneiden yksinäisyys on lisääntynyt entisestään. Ikäihmisiä on suositeltu välttämään lähikontakteja, eikä turvaverkkoa välttämättä ole sukulaisten asuessa kaukana. Maakunnissa syrjäseuduilla asuvat ikäihmiset ovat myös usein vapaaehtoisten ja muiden avuntarjoajien ulottumattomissa.

Puhelinystävänä voi tehdä vapaaehtoistyötä vanhusten parissa turvallisesti etänä, vaikka omalta kotisohvalta käsin. Toiminta sopii hyvin myös pitkien välimatkojen päässä asuville. Puhelinystävät toimivat tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja tarjolla on myös tukea, vertaistapaamisia ja virkistystä.

SPR:n Kaakkois-Suomen piiri yhteistyössä Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen kanssa järjestää puhelinystävätoiminnasta kiinnostuneille koulutuksen tiistaina 23.3.2021 klo 17.30-19 etäyhteyksin.

Tule mukaan kuulolle! Koulutus ei sido sinua vielä mihinkään. 

Tämän helpompaa tapaa tehdä vapaaehtoistyötä ei ehkä olekaan!

 

Yhteyshenkilö: Annika Korpinen, annika.korpinen@redcross.fi, p. 0408601413

Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteessa: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/10487. 

Pidetään toisistamme huolta!

 

Rautjärvellä järjestetään ikäihmisille kohtaamisia ja kahvittelua etänä

Korona-aikana jokainen meistä kaipaa juttuseuraa ja toisten tapaamista enemmän kuin koskaan. Rautjärven kunta ja Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke kokeilevat ikäihmisille suunnattuja etäkahveja maalis-huhtikuussa neljänä perättäisenä tiistaina 23.3. alkaen. Etäkahvien tarkoituksena on tarjota kontakteja, virkistystä ja tukea kotona jaksamista etäyhteyksiä hyödyntäen. Etäkahvit ovat maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Jos etäkahvit saavat suosiota, niitä voidaan järjestää kunnan toimesta myös jatkossa.

Etäkahveilla on luvassa yhteisen rupattelun lisäksi tietoiskuja liittyen hyvinvointiin, liikuntaan ja ravitsemukseen sekä virkistävää ohjelmaa ja etäohjattua liikuntaa. 

Etäkahveille voi osallistua myös oman perheenjäsenen tai ystävän kanssa yhdessä. Läheisiä kannustetaankin auttamaan ja rohkaisemaan myös niitä ikäihmisiä mukaan, jotka ovat ensi kertaa digilaitteiden äärellä tai joilla ei ole omaa tietokonetta.

Etäkahveille kokoonnutaan teams-sovelluksella. Osallistumista ei kannata jännittää, tarkoitus on harjoitella etäkokoontumista yhdessä. Tarjolla on myös opastusta etukäteen esimerkiksi liittymisessä tapaamiseen.  Osallistumiseen tarvitaan vain älykännykkä, tabletti tai tietokone ja internet-yhteys. Tarkat osallistumisohjeet löytyvät kunnan nettisivuilta www.rautjarvi.fi napauttamalla kohtaa ”Ikäihmisten etäkahvit”

Lisätietoja:
Heini Maijanen, projektipäällikkö, Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hanke,
puh. 050 595 4246, heini.maijanen@socom.fi 

Bridging-hanke kiittää yhteistyöstä

Bridging – Vammaisten kansalaisuus ja työllisyyden uudet mahdollisuudet päättyi helmikuun lopussa. Tämän hankkeessa tuotetun videon myötä haluamme kiittää yhteistyökumppaneita.

Hankkeen tulokset ja tuotettu materiaali löytyy täältä. Toivomme sen tulevan käyttöön ja leviävän laajalle.

TIEDOTE LIITTYEN YLEISÖTILAISUUKSIEN JÄRJESTÄMISEEN KORONAEPIDEMIA HUOMIOIDEN

Kymenlaakson ohjeet

Etelä-Karjalan ohjeet 

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom Oy:n toiminta-alue on koko Kaakkois-Suomi. Voidaksemme toimia turvallisesti tässä vakavassa tilanteessa toteutamme yleisiä ohjeita seuraavanlaisesti soveltaen sekä Etelä-Karjalassa että Kymenlaaksossa:

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä lainkaan 1.-31.3.2021

Kokoukset ja palaverit pidetään etänä.

Lisätietoa THL

Toivoisimme, että välität uutiskirjettä eteenpäin omassa organisaatiossasi.

Yhteistyöterveisin, 
Socomilaiset.

Tilaa Socomin uutiskirje
Twitter Youtube

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom
Kauppakatu 32, 2.krs, 53100 Lappeenranta, Puh. 044 748 5307

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Muuta tilaustasi    |    Avaa selaimessa