Kouvolan aikuissosiaalityön ja TYPin yhteinen asiakasraati perusteilla

Kouvolan aikuissosiaalityössä ja TYPissä tehtävässä sosiaalityössä halutaan antaa tilaa asiakkaiden vaikuttaa työn sisältöihin ja tarjottaviin palveluihin. Nyt toivotaan mukaan ihmisiä, jotka tietävät mistä on kysymys, kun puhutaan aikuissosiaalityön ja TYPin palveluista.

Asiakasraati aloittaa toimintansa toukokuussa TYPin tiloissa. Parhaillaan raatiin etsitään vapaaehtoisia jäseniä Kouvolan alueelta. Asiakasraati toiminnasta kertova infotilaisuus järjestetään tiistaina 8.5.2018 klo 15 TYPin tiloissa osoitteessa Hallituskatu 7 A, 3. krs.

Aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja Nina Lindeman ja TYPin palveluohjaaja Satu Kaleton kertovat, että tavoitteena on saada raatiin mukaan innokkaita ihmisiä, joille itselleen aikuissosiaalityön tai TYPin palvelut ovat tuttuja. Lindeman lisää vielä, että asiakkaiden omakohtaiset kokemukset palveluista antavat meille työntekijöille yksilön näkökulman, jossa konkretisoituu se, mitä asiakas oikeasti ajattelee ja kokee käyttäessään palveluitamme.

Asiakasraadin perusidea on tarjota asiakkaalle mahdollisuus tulla yhdenvertaisena kumppanina kehittämään toimintaa yhdessä sosiaalialan ammattilaisen kanssa. Asiakasraadit, kehittäjäasiakasryhmät ja kokemusasiantuntijuus ovat hyväksi havaittuja menetelmiä, joiden avulla voimme kehittää parempia palveluja olemassa oleviin tarpeisiin. Lisäksi tämän tyyppinen toiminta antaa myös työntekijöille ja asiakkailla mahdollisuuden vaihtaa roolista toiseen ja saada kokemuksen toisen näkökulmasta, kertoo PRO SOS –uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa hankkeen projektikoordinaattori Pirkko Haikara

Käytännössä asiakasraatitoiminta aloittaa toimintansa toukokuussa ja yhteen kokoonnutaan noin kerran kuukaudessa. Raadissa käsiteltävistä asioista päätetään yhdessä ensimmäisellä kokoontumiskerralla ja muutoinkin raamitetaan yhdessä raadin toimintakäytäntöjä. Sopiva raadin koko on 10 raatilaista ja lopullinen raati muodostuu toimintaan halukkaista ja sitoutuneista henkilöistä, jotka haastatellaan vielä yhteisen infotilaisuutemme jälkeen, kertoo Satu Kaleton TYPistä

Lisätietoja: projektikoordinaattori Pirkko Haikara, puh. 040 830 6318, pirkko.haikara@socom.fi, www.prosos.fi