HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke, Lemin kunta ja Eksote starttailevat yhteistyössä puhelinporukka-toimintaa Lemillä. Vaikka kasvokkainen toiminta on nyt poikkeusaikana tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata turvallisesti puhelinporukkana. Tähän on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, puhelinporukat ovat edullista ja mahdollisia välimatkoista riippumatta.

Tarjolla maksutonta puhelinporukka -valmennusta

  • ke 27.5. klo 16.30-18.30 (etäyhteydellä)
    tai
  • ke 3.6. klo 16.30-18.30 Lemin Vanha Pappila (Toukkalantie 5, 54710 Lemi)
    (sään salliessa pihalla, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden)

Valmennuksessa oppii soittamaan ryhmäpuhelun ja voi koota puhelinporukan omassa tuttavapiirissa, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen, Eksoten ja Lemin kunnan käynnistämään puhelinporukka -toimintaan. Me järjestämme vapaaehtoiselle ikäihmistä koostuvan porukan, jolle voi soittaa säännöllisesti ja osallistujien kanssa sovitusti.

Mitä puhelinporukan vapaaehtoinen tekee?

Vapaaehtoinen luotsaa puhelimitse kokoontuvaa yli 70-vuotiaiden ryhmää, jossa 3-5 henkilöä rupattelee osallistujille itselleen tärkeistä aiheista. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiselle ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Puhelinporukka -valmennukset ovat samansisältöisiä, maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Valmennukseen voi  tulla myös vain kuulolle, osallistuminen ei sido vielä mihinkään. Valmennus järjestetään yhteistyössä Lemin kunnan, HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen ja Eksoten kanssa.  Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen etävalmennukseen ti 26.5. ja lähivalmennukseen 2.6. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat etälinkin, josta pääset osallistumaan valmennukseen.

Heini Maijanen, p. 050 595 4246 tai heini.maijanen@socom.fi

HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa maaseudulla kotona asuvien ikäihmisten sosiaalisia kontakteja, osallisuuden ja turvallisuuden tunnetta sekä vähentää yksinäisyyttä. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahoitus) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen Ely-keskus. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom.