Syksyllä 2019 Lemillä käynnistyi Eksoten luotsaama vapaaehtoistoiminta  ikäihmisten parissa. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels auttaa vapaaehtoisia löytämään sopivan iäkkään autettavan, tarjoaa tukea ja toiminnanohjausta sekä järjestää vapaaehtoistoimijoiden vertaistapaamisia ja koulutusta Lemillä sekä yhteistä virkistäytymistä. Toiminnan tarkoituksena on tukea ikääntyneiden hyvää arkea ja torjua yksinäisyyttä. Toimintamallia on rakennettu Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen, Lemin kunnan ja Eksoten yhteistyössä.

Parhaillaan Lemillä haetaan uusia vapaaehtoisia mukaan iloiseen porukkaan ikäihmisten seuraksi ja avuksi. Jos olet kiinnostunut hyvän tekemisestä ja ikäihmisten parissa toimimisesta, tule kuulemaan lisää torstaina 5.3.2020 klo 17-19 Lemin Vanhassa Pappilassa järjestettävään vapaaehtoistoiminnan koulutukseen. Osallistuminen koulutukseen ei velvoita sinua vielä mihinkään. Voit tulla mukaan kuulemaan ja kyselemään.

Saat koulutuksesta todistuksen sekä erinomaiset valmiudet ikäihmisten parissa ulkoiluun ja tietoa vapaaehtoistoiminnasta. Koulutuksen jälkeen voit oman mielenkiintosi mukaan toimia ikäihmisten parissa esimerkiksi ulkoilukaverina, juttuseurana, asiointi- ja saattaja-apuna tai vaikkapa lehden lukijana. Koulutus on maksuton ja se järjestetään yhteistyössä Lemin kunnan, Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen ja Eksoten kanssa. Tarjolla on maukasta iltapalaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutukseen tarjoilua varten ma 2.3. mennessä
Eksoten vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels, 040 1390366, riia.karels@eksote.fi