Tule luurikaveriksi ikäihmiselle!

Vaikka kasvokkainen toiminta on nyt poikkeusaikana tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata luurikaveritoiminnan kautta. Tähän on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, luurikaveritoiminta on edullista ja mahdollista välimatkoista riippumatta.

Luurikaveritoiminta -valmennus
• tiistaina 2.6.2020 klo 14 – 16 etäyhteydellä (saat ilmoittautuessasi ohjeet ja linkin osallistumiseen)
tai
• 5.8.2020 klo 10 – 12 Jaalassa Liikasenmäellä (Jaalantie 75) yhteistyössä Lions Club Jaalan kanssa. Sään salliessa olemme ulkona, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden.

Valmennuksen jälkeen osaat soittaa ryhmäpuhelun ja voit koota luurikaveriporukan omassa tuttavapiirissä, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen käynnistämään luurikaveritoimintaan, jolloin me järjestämme sinulle ikäihmistä koostuvan porukan, jolle voit soittaa säännöllisesti ja osallistujien kanssa sovitusti.

Mitä luurikaveritoiminnan vapaaehtoinen tekee?
Vapaaehtoinen luotsaa puhelimitse kokoontuvaa yli 70-vuotiaiden ryhmää, jossa 3-5 henkilöä rupattelee osallistujille itselleen tärkeistä aiheista. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiselle ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Luurikaveritoiminta -valmennus on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Voit tulla myös vain kuulolle, valmennus ei sido sinua vielä mihinkään. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen etävalmennukseen ma 1.6. mennessä ja lähivalmennukseen 1.8. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat etälinkin, josta pääset osallistumaan etävalmennukseen.

Jenna Paajanen, p. 050 3234 852 tai jenna.paajanen@socom.fi

HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa maaseudulla kotona asuvien ikäihmisten sosiaalisia kontakteja, osallisuuden ja turvallisuuden tunnetta sekä vähentää yksinäisyyttä. Hankkeen rahoitus tulee Europan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahoitus) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen Ely-keskus. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom.