Pitkäjärven Toimintakeskus In-Kassa käynnistyy syksyllä kaikenikäisten kyläkerhotoiminta. Tarkoitus on luoda toimintamallia, jota voitaisiin levittää myös muihin kyliin Rautjärvellä ja muuallakin Etelä-Karjalassa.

Idea kyläläisten yhteisestä tapaamishetkistä kahvittelun, vapaan yhdessäolon ja pienimuotoisen ohjelman merkeissä sai alkunsa Hyvä ikääntyminen -kyläpäivästä keväällä 2020. Toiveena oli matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaa mahdollisimman lähellä omaa arkiympäristöä. Yhteistyössä seurakunnan, yhdistysten, kunnan, Eksoten ja palveluyrittäjien kanssa kyläkerhoon voidaan tuoda myös monipuolinen kattaus hyvinvointia ja terveyttä edistäviä hetkiä.  Kyläkerhotoiminnan tarkoituksena on vahvistaa maaseudulla asuvien erityisesti ikäihmisten sosiaalisia kontakteja, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä vähentää yksinäisyyttä.

Kyläkerhotoiminta käynnistyy yhteisessä aloitusillassa tiistaina 15.9. klo 17-19 Pitkäjärven Toimintakeskus In-Kassa. Tänne ovat kaikenikäiset asukkaat lämpimästi tervetulleita ideoimaan kyläkerhon sisältöä ja sopivaa ajankohtaa. Tarjolla pullakahvit!

Kyläkerhotoimintaa järjestää Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke yhteistyössä Innasennurkan Kaljusenkylän kyläyhdistys In-Kan kanssa.

Lisätietoja:
Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke, Heini Maijanen, 050 595 4246, heini.maijanen@socom.fi