Korona-aikana jokainen meistä kaipaa juttuseuraa ja toisten tapaamista enemmän kuin koskaan. Rautjärven kunta ja Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke kokeilevat ikäihmisille suunnattuja etäkahveja, joiden tavoitteena on tarjota kontakteja, virkistystä ja tukea kotona jaksamista etäyhteyksiä hyödyntäen. Etäkahvit ovat maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia.

Etäkahveilla on luvassa yhteisen rupattelun lisäksi tietoiskuja liittyen hyvinvointiin, liikuntaan ja ravitsemukseen sekä virkistävää ohjelmaa ja etäohjattua liikuntaa.

Etäkahveilla kokoonnutaan tiistaisin kello 13-14 (yhteys auki klo 12.45). Aiheina ovat:

  • 23.3.2021 Uni ja lepo osana arjen hyvinvointia (MAA-hanke, Eksote
  • 30.3.2021 Ikäihmiset digimaailmassa -näytelmä (Kuin kaksi Marjaa -teatteriryhmän esitys)
  • 6.4.2021 Terveelliset välipalavinkit (Vireästi Kaakossa-toiminta, Etelä-Karjalan Martat)
  • 13.4.2021 Voimaa vanhuuteen – liikuntavinkit (Ikäinstituutti)

Etäkahveille voi osallistua myös oman perheenjäsenen tai ystävän kanssa yhdessä. Läheisiä kannustetaankin auttamaan ja rohkaisemaan myös niitä ikäihmisiä mukaan, jotka ovat ensi kertaa digilaitteiden äärellä tai joilla ei ole omaa tietokonetta.

Etäkahveille kokoonnutaan teams-sovelluksella. Tarkat osallistumisohjeet löydät kunnan nettisivuilta www.rautjarvi.fi napauttamalla kohtaa Ikäihmisten etäkahvit.

Tarjolla on opastusta etukäteen esimerkiksi liittymisessä tapaamiseen. Osallistumiseen tarvitaan vain älykännykkä, tabletti tai tietokone ja internet-yhteys. It-tukea puhelimitse antaa ma-ti ja pe kello 9-15 Kai Kortelainen puh. 044 748 5304.

Lisätietoja:
Rautjärven kunnan hyvinvointisihteeri, Pipsa Vuorela, puh. 040 181 4026, pipsa.vuorela@rautjarvi.fi

Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke, Heini Maijanen, puh. 050 595 4246, heini.maijanen@socom.fi