Koronatilanne on jatkunut kohta vuoden ja yksinäisyyttä kokeneiden yksinäisyys on lisääntynyt entisestään. Ikäihmisiä on suositeltu välttämään lähikontakteja, eikä turvaverkkoa välttämättä ole sukulaisten asuessa kaukana. Maakunnissa syrjäseuduilla asuvat ikäihmiset ovat myös usein vapaaehtoisten ja muiden avuntarjoajien ulottumattomissa.

Puhelinystävänä voi tehdä vapaaehtoistyötä vanhusten parissa turvallisesti etänä, vaikka omalta kotisohvalta käsin. Toiminta sopii hyvin myös pitkien välimatkojen päässä asuville. Puhelinystävät toimivat tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja tarjolla on myös tukea, vertaistapaamisia ja virkistystä.

SPR:n Kaakkois-Suomen piiri yhteistyössä Helmi hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen kanssa järjestää puhelinystävätoiminnasta kiinnostuneille koulutuksen tiistaina 23.3.2021 klo 17.30-19 etäyhteyksin.

 

Tule mukaan kuulolle! Koulutus ei sido sinua vielä mihinkään.

Tämän helpompaa tapaa tehdä vapaaehtoistyötä ei ehkä olekaan!

 

Yhteyshenkilö: Annika Korpinen, annika.korpinen@redcross.fi, p. 0408601413

Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteessa: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/10487.

Pidetään toisistamme huolta!