Yhteinen koti maalla -hanke järjestää pe 1.9.2017 klo 9.30-15.30 Yhteisöllisen senioriasumisen suunnittelupäivän Jamilahden kansanopistolla, osoitteessa Tikkupolku 1, 49460 Hamina. 

Työpaja järjestetään kaksiosaisena 1.9. ja 22.9., voit halutessasi osallistua vain toiseen päivään. Tapahtuma tarjoiluineen on maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 22.8.2017 mennessä Heini Maijaselle, 050 325 0836 tai heini.maijanen@socom.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisen erityisruokavaliosi.

Päivän ohjelma:

9.30 Aamukahvit ja päivän aloitus

  • Jamilahden tervehdys, Jamilahden rehtori Sanna Gango
  • Yhteinen koti maalla -hankkeen esittely, Heini Maijanen, Socom
  • Esteettömyys ja hyvä asuminen, Jukka Laakso, Vanhustyön keskusliitto
  • Ikäihmisten palvelut, toimijuus ja osallisuus, Tarja Tapio, Saimia
  • Ikäihmisen toimiva keittiö, Tarja Marjomaa, TTS

11.30 Lounas

12.00 Työpajailtapäivä

  • Tutustuminen Jamilahden oppilasasuntolan tiloihin, Minna Kuusela, TTS
  • Työpajan suunnitteluyhteistyömallin esittely, Heli Mäntylä, TTS
  • Suunnittelu ja keskustelu pienryhmissä eri asiantuntijoiden kanssa

14.30 Iltapäiväkahvi ja ryhmätöiden purku
15.30 Päivä päättyy

Toinen työpajapäivä järjestetään 22.9.2017, jolloin jatketaan Jamilahden kohteen kehittämistä työpajojen välissä laadittujen alustavien tila- ja muiden suunnitelmien pohjalta. Mukana myös uusia asiantuntijapuheenvuoroja. Ohjelma täsmentyy!

 Tervetuloa mukaan kehittämään senioriasumista Haminassa, esimerkkikohteena Jamilahden kansanopisto!

Kutsu (pdf)

Yhteinen koti maalla –hankkeessa parannetaan ikääntyneiden mahdollisuuksia asua maaseudulla tutussa asuinympäristössä kehittämällä erilaisia yhteisöllisen asumisen ratkaisuja. Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2016-30.11.201.  Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom ja se toteutetaan yhteistyössä Työtehoseura ry:n sekä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (Maaseuturahasto), Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Haminan kaupunki, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Ympäristöministeriö. Rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen ELY-keskus.
Lisätietoja hankkeesta: www.socom.fi/yhteinenkotimaalla/